Затварят нощните заведения в София за 2 седмици

С цел да се ограничи разпространението на COVID -19, Софийската РЗИ въвежда временни противоепидемични мерки на територията на област София-град, считано от 06.00 часа на 25 октомври до 00.00 часа на 8.11.2020 г. Това се посочва в заповед на директора на Столична регионална здравна инспекция.

Заповедта гласи, че посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито не се допускат за посочения период. Заповедта да се съобщи на кмета на Столична община и на министъра на вътрешните работи, които да уведомят заинтересованите лица и да създадат организация за осъществяване на контрол по изпълнението на разпоредените мерки, както и на Министерски съвет за публикуване в портала coronavirus.bg.

Мерките могат да бъдат променяни в зависимост от развитието на епидемичната ситуация. Заповедта подлежи на обжалване в едномесечен срок от публикуването й на интернет страницата на Столична регионална здравна инспекция, пред административен съд София-град по реда на Административно-процесуалния кодекс. /БГНЕС