Желязков: България и Виетнам ще обменят опит в науката и технологиите

Трябва да дадем на българските и виетнамските граждани добри възможности за икономическо сътрудничество, обмен на опит и обучение в различни сфери на науката и технологиите.

Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков по време на срещата със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин и председател на Народния съвет на провинцията Нгуен Суан Ки в Централата на областния партиен комитет.

"За мен е удоволствие и висока чест да бъда гост на една от най-колоритните провинции на Виетнам, която съчетава в себе си мъдростта на историята и новостите на съвремието", каза Желязков.

Той отбеляза, че географската отдалеченост на България и Виетнам никога не е била пречка за искрените и топли отношения между гражданите на двете страни.

"Ролята на нас, политиците, е да претворим тези хубави емоции на нашите граждани и да им дадем добри възможности за икономическо сътрудничество, за обмен на опит и обучение в различни сфери на науката и технологиите", подчерта председателят на НС.

От своя страна Нгуен Суан Ки заяви:

"Съвместната декларация от 2013 г., както и подписаните по време на посещението в България от председателя на Националното събрание на Виетнам двустранни документи са отлична основа за развитието и задълбочаването на сътрудничеството между нашите две страни."

"Уверен съм, че скоро ще можем да се похвалим с добрите резултати от ползотворните контакти на високо равнище, включително и между законодателните институции на двете страни", добави той.

Част от българската делегация са Деница Сачева, Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС), Стоян Михалев, Нели Димитрова (ПП-ДБ), Ангел Георгиев (Възраждане), Хамид Хамид, Валентин Тончев (ДПС), Борислав Гуцанов (БСП), Цветан Предов, Александър Вълчев (ИТН), Галина Стоянова, кмет на община Казанлък. /БГНЕС