Значителна част от Украйна бе подложена на ракетни обстрели

Украинските медии съобщават за поредица от ракетни обстрели срещу инфраструктурни обекти в Харков и Лвовска област. Според съобщения на украинската телевизия Канал 24, регистрирани са два ракетни удара срещу важно инфраструктурно съоръжение в Харков , жизненоважна инфраструктура е ударено и в района на Лвов. „Възможни са прекъсвания в подаването на ток и вода“, се казва в съобщението.

Поражението на инфраструктурни обекти в района на Харков беше потвърдено от ръководителя на регионалната администрация Олег Синегубов. „В момента се прилагат аварийни прекъсвания“, написа Синегубов в Telegram-канала си.

Експлозии прогърмяха в Одеса и Виницка област на Украйна, съобщава украинското издание „Суспилне” в своя Telegram-канал. „Във Виница се чуват звуци от експлозии“, пише изданието. Нов взрив прогърмя в Одеса, става ясно от друго съобщение.

По-късно изданието написа за експлозии в Харков, Ивано-Франковска област и Днепропетровск, както и за работата на системите за противовъздушна отбрана в Лвовска област.

В цяла Украйна е обявена въздушна тревога. От рано сутринта местните медии съобщават за взривове в различни градове: Киев, Харков, Буча, Очаков, на територията на Запорожка област, контролирана от режима в Киев. По данни на „Укренерго” има повредени инфраструктурни съоръжения, но кои и колко от тях не се уточнява. В Харков повечето райони са без ток, метрото е спряло. /БГНЕС