5 признака, че котката не ви обича

Уви, домашните ни любимци понякога са много капризни и непредсказуеми и дори да се грижите за тях и да ги обичате от сърце, това не означава, че те имат същите топли чувства към вас. А с котките такова недоразумение се случва доста често.

Така че котката не те обича, ако:

Първо, ако тя не ви посреща, когато се приберете вкъщи, а продължава да прави това, с което е заета в момента, сякаш нищо не се е случило, например, да почиства козината си.

Второ, ако котката няма желание да се отърка в краката ви или дори понякога да търси ласките ви, скачайки в скута ви. Дактилният контакт обикновено е знак на доверие и любов.

Трето, ако котката рядко се взира във вас с присвити очи. Според езика на котешките мимики, присвитите очи са еквивалент на човешката усмивка. Вашият домашен любимец не се „усмихва“, когато общува с вас? Това е повод да се натъжите.

Четвърто, котката не ви носи нищо - ако никога не ви е доставила „подарък” като удушена птичка или мишка или може би просто някаква играчка.

И накрая, пето, котката не се интересува от вас и никога не е проявявала ревност, докато галите кучето или не се е опитала да ви попречи, когато просто с ентусиазъм сте се занимавали с нещо./БГНЕС, ТАСС