Анджелина Джоли участва във фотосесия с рояк пчели

45-годишната актриса Анджелина Джоли участва в много дръзка фотосесия, за която вероятно може да се реши само много смел човек. Звездата участва в списание National Geographic с рояк пчели по тялото.

Снимките бяха посветени за Световния ден на пчелите, който се отбелязва на 20 май. С постъпката си Анджелина иска да повиши вниманието към проблема, тъй като според ООН има опасност от изчезване на пчелите в света.

На снимката Джоли позира в широка бяла рокля, върху която се роят пчели. За фотосесията специално са използвани феромони, за да не бъдат раздразнени насекомите от други миризми и да не реагират агресивно на тях. Както актрисата призна, три дни преди снимките тя не си е вземала душ, защото ароматите на сапун и шампоан можеха да раздразнят пчелите.

Актрисата също така призна, че носът и ушите й били запушени, за да не влязат вътре пчелите.

„Имаше една пчела, която през цялото време летеше под роклята ми. Постоянно я усещах на коляното или крака и си мислех, че това ще е най-лошото място за ухапване. Тя прекара там през цялото време на снимките”, призна звездата.

В същото време целият екип за сесията бе в защитни костюми. Снимките продължиха 18 минути и през това време актрисата стоеше неподвижна.

Анджелина Джоли наскоро стана посланик на Програмата на ООН „От жените на пчелите”, която цели да увеличи популацията на пчелите, като същевременно предостави на жени възможности да си намерят работа и поминък. Като част от тази програма актрисата ще вземе курс по пчеларство и вече е започнала да прави това у дома: „Имам много диви цветя и моите пчели са много щастливи. Сега мисля къде да поставя кошерите. Мисля, че покривът би бил добре за това “, каза тя.

В продължение на 20 години Анджелина Джоли е посланик на добра воля на ООН. Тя обръща голямо внимание не само на образованието в бедните страни, правата на жените и сигурността в света, но и на екологичните проблеми. /БГНЕС