Янев: Да влизаме в предизборна полемика кой ще бъде преследван и разпитван е несериозно

Не мога да коментирам кой какво е казал. Нямам време да следя медийната среда. За това дали ще има разпити, репресии, изчегъртване, реваншизъм, мисля, че сме отговорили многократно на тези неща, на служебния кабинет знаете какви са му правомощията, основните задачи. Това заяви служебният премиер Стефан Янев в Лом, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Опитваме се да бъдем близо до хората. Да влизаме в чисто предизборна полемика, за това кой ще бъде преследван и разпитван е несериозно и нека да оставим темата за след изборите, каза още Стефан Янев, попитан за словесните престрелки между Бойко Борисов и Бойко Рашков.

Опитваме се да бъдем близо до проблемите на хората, които живеят в различните райони на България. От гледна точка на местната власт, тази власт, която е най-близо до хората, търсим начини проблемите да бъдат разбираеми и да има добър диалог, търсим начина да подобрим диалога и реалните действия, коментира Янев в Лом.

Пътната настилка от Лом за атомната централа се оказа, че е полагана през 1938 година. Оттогава не е имало сериозен ремонт. При последната буря водата, която се е събрала е изровила почти цялата настилка в стръмната част, добави Янев. Различни министерства и ведомства имат отговорност. Ще направим опит местната комисия за бедствия и аварии ще направим опит да помогнем на хората, каза още Янев.

Град на брега на Дунава вкарва държавата в наказателна процедура. Въпросите са много и за да се излезе от омагьосания кръг е необходимо усилието на всички държавни институции, работим по тази тема вече, добави Янев. Ангажиментът на държавата го има, търсим решение, което няма да е само национално, а национално решение, което е в съзвучие с редица европейски регламенти по отношение на водния цикъл, отбеляза Янев. Той припомни, че България със законови промени е създала ВиК холдинг, а на местно ниво ВиК дружествата трябва да имат съгласие как да се извършват дейностите по пречиствателните станции. В Ломско има проблем, име една община, която не е съгласна с това. Ролята на държавата е как да не се стига до блокиране на такива решения. Не може заради една община да страда друга. Ще работим в тази посока, допълни още Янев, а кметът на Лом съобщи, че щетите от пороя там още се изчисляват. /БГНЕС