Байдън обяви новия пакет американски санкции срещу Русия

"Новите санкции ще бъдат насочени срещу лица, свързани с лишаването от свобода на Навални, както и срещу финансовия сектор на Русия, отбранително-промишлената база, мрежите за обществени поръчки и лицата, които избягват санкциите на няколко континента".

Това заяви Джо Байдън по повод новия кръг от санкции, които САЩ налагат на Русия. Американският президент отправи критики към Владимир Путин заради неговата „жестока атака“ срещу Украйна, която започна преди 2 години, съобщи Си Ен Ен.

"Санкциите ще гарантират, че Путин ще плати още по-висока цена за агресията си в чужбина и репресиите у дома", добави Байдън.

Президентът също така повтори призивите си към Конгреса да приеме допълнителния закон за националната сигурност на неговата администрация, който е приет от Сената, но остава в застой в Камарата на представителите.

"Този законопроект осигурява спешно финансиране за Украйна. Той също така инвестира в собствената отбранителна индустриална база на Америка. Той беше приет с огромно мнозинство в Сената и няма съмнение, че ако председателят на парламента свика гласуване, той ще бъде приет бързо в Камарата на представителите", заяви американският държавен глава.

"Конгресът знае, че като подкрепим този законопроект, можем да укрепим сигурността в Европа, да засилим сигурността си у дома и да се противопоставим на Путин. Противопоставянето на този законопроект само играе в негова полза", каза Байдън./БГНЕС