Барчовски: Влязохме в полуфиналната серия ранени, уморени и страшно заспали

"Влязохме в полуфиналната серия ранени, уморени и страшно заспали. Поздравих отбора, защото се бори. Балкан имаше повече баскетболни аргументи и заслужено се класира на финал", обяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след загубата на тима в четвъртия мач от полуфиналите на НБЛ срещу Балкан с 83:92. Така сезонът за "червените" приключи.

"Не можахме да издържим. В тази мачове, който се съхрани сили, печели, ние не успяхме. Най-тежкият удар ни бе нанесен с контузията на Венцислав Петков. Видяхте как игра прекрасно, но с неговото излизане нещата станаха трудни. Ние се борихме и предизвикахме 20 грешки, обаче има два проблема. Единият е, че Балкан извади уникален процент от средна (63%) и далечна дистанция (52%), това е твърде много. Гостите стреляха 24 наказателни удара, всяко докосване е фаул. Упражняват се над нас, не знам защо. Упражниха се всички неща от правилника – неспортсменски, технически, неправилни заслони. Не знам по каква причина, абсолютно излишни нарушения, особено такива, които никой не ги вижда. Ние говорим, че искаме да виждаме по-твърда игра и виждаме, но не тук, а в Евролигата. За НБА дори не искам да говоря, но в България не се получава. Свириха се 100 фаула и повече нищо не може да се направи. Не акцентирам върху съдийството, никога не съм бил такъв, но просто го чувствам. Има моменти, в които съдиите при такова напрежение, реферите стискат зъби", допълни наставникът на „червените“, които отстъпиха в серията от плейофите в родния елит с 1-3 победи.

"При всички положения ще си починем, ще водим разговори и ще излезем в серията за бронза като сериозен отбор, за да завършим един доста добър сезон за начало на този проект. Бронзовият медал си е бронзов медал, така че ще играем сериозно“, продължи специалистът.

„Павлин Иванов и Христо Захариев са едни от най-добрите български баскетболисти в последните 10 години. Играли са подобни мачове безброй пъти. Имат класа и опит, играят със самочувствие, докато при нас почти липсват такива играчи. При нас Венцислав Петков и Драган Зекович ги нямаше“, каза още Росен Барчовски.

„Другата серия е абсолютно непредсказуема. Логиката обаче говори за пети мач. Черноморец играе много силно и вдъхновено. Ако Рилски намери начин да ги лимитира в нападение, може да спечели, защото има много добри играчи и по-дълга ротация. Трудно ми е да прогнозирам“, смята той.

„Аз още вчера поздравих Александър Везенков за спечелването на MVP на сезона в Евролигата. Той ми отговори. Казах му, че това е огромна гордост и признание за него и семейството му, както и за всички нас в баскетболната общественост. Огромно постижение. Когато погледнах имената на тези, които са печелили този приз, всичките са звездни играчи. Тези неща се случват много рядко“, завърши националният ни селекционер. /БГНЕС