България ще се опита да се озъби на Сърбия за първа победа в квалификациите

Тази вечер България приема Сърбия в мач от квалификациите за Евро 2024. Двубоят на стадиона в Разград е с начален час 21:45. "Лъвовете" имат една точка от три мача, докато съперникът е лидер в групата с 6 пункта от две срещи.

Родните ни национали не успяха да победят Литва, въпреки че играха с човек повече от 17-та минута. Със стихийни и неразчетени действия в атака селекцията на Младен Кръстаич стигна само до 1:1. Така изпуснахме чудесен шанс да се върнем донякъде в играта, особено след нулевото реми между Черна гора и Унгария в Подгорица. Сега шансовете ни клонят към нула.

Вече успокоени, нашите "лъвове" може пък да поднесат изненада срещу западните ни съседи.

"Когато няма резултати, има натиск. Липсват ни само резултати, особено срещу Черна гора и Литва. Сърбия има своите проблеми и слаби точки, които ние можем да използваме. Този млад отбор трябва да действа с повече енергия и да използва своите възможности. Моето желание е да победим. Важното е да си свършим работата. Надявам се България да запише най-добрия резултат", коментира националният селекционер Младен Кръстаич пред журналистите в Разград.

Сърбия изигра контрола на неутрален терен във Виена срещу Йордания и много трудно победи с 3:2. "Плавите", водени от легендата Драган Стойкович - Пикси, обаче бяха без редица от най-силните си футболисти. Дотук, без да показват пълния си потенциал, те надиграха първо Латвия с 2:0 на стадион "Райко Митич" в Белград, а после и Черна гора като гости. Там спечелиха с 1:0.

"Няма никакви новини около отбора. Идваме в добро състояние в Разград, радваме се, че ще играем на този добър стадион, на прекрасен терен. Благодаря на Бога, че всички са здрави. Тактиката ли? Ще излезем с отбора, който може да спечели този двубой. Няма да подценим никого, имам голям респект към вашия отбор. Млад отбор, който иска да се доказва", обяви една от легендите на сръбския футбол и селекционер на националния отбор Драган Стойкович преди утрешния двубой с България от европейските квалификации.

"Излизаме с респект срещу България. Вашият отбор има Десподов, Чочев, Делев, Илиев, Груев - сериозни играчи. Който ги подцени, ще има проблеми. За нас не е проблем един час по-рано или по-късно да започне срещата. Младен Кръстаич е мой добър приятел. За първи път се изправям срещу сърбин, ще бъдем фокусирани върху нашия съперник. След мача пак ще бъдем приятели", каза още Пикси.

Пълна програма за европейските квалификации днес:

Група G:

21:45, България – Сърбия

21:45, Унгария – Литва

Група А:

21:45, Норвегия – Кипър

21:45, Шотландия – Грузия

Група Е:

21:45, Фарьорски острови – Албания

21:45, Молдова – Полша

Група F:

21:45, Австрия – Швеция

21:45, Естония – Белгия

Група J:

21:45, Босна и Херцеговина – Люксембург

21:45, Исландия – Португалия

21:45, Лихтенщайн – Словакия. /БГНЕС