Борисов подкрепя даването на по-дълъг срок за Брекзит

Нито една от двете страни не иска твърд Брекзит или излизане без договор. Аз съм за това да се удължи срокът, но трябва да има гаранции, иначе може да стане голям хаос. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел преди извънредното заседание на Европейския съвет.

След като не сме готови за Брекзит явно – и британците, и ние, е най-добре да се даде най-дълъг срок – година, година и половина и през това време да се работи, добави премиерът. По думите му има много въпросителни по отношение на писмото на британския премиер Тереза Мей до председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Според Борисов въпроси има и около предстоящите евроизбори и провеждането им в Обединеното кралство.

Попитан от медиите дали очаква още оставки в България, министър-председателят Борисов изтъкна, че очаква и от другите оставки. Той отбеляза, че знакови фигури са подали оставки, докато други не го правят.

Бойко Борисов съобщи, че самолетът, с който е пристигна в Брюксел, е спукал гума при кацането си. Пилотите обаче са успели да овладеят машината "Фалкон". /БГНЕС