Ципов за Полфрийман: Калин Калпакчиев дължи отговор на близките на убитото момче

Като юрист няма как да коментирам решение, чиито мотиви не са произнесени и не са видени абсолютно от никого, но като гражданин смятам, че председателят на този състав Калин Калпакчиев най-малкото дължи отговор на близките на убитото момче и да разясни много добре какви са били мотивите му при произнасянето на това съдебно решение. Това заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов в НС, предаде репортер на БГНЕС.

С решение на САС Джок Полфрийман, убил Андрей Монов през 2007 г. и излежаващ 20-годишна присъда, излиза днес на свобода.

Нормалната практика в тези казуси е, когато остават една, две или максимум три години до изтичане на присъдата, да се взимат такива подобни решения. Много е интересно дали Съюзът на съдиите, чийто председател е уважаваният съдия Калпакчиев, как ще се произнесе по такова решение, тъй като обществените реакции са ясни – хората са възмутени. Близките на убитото момче чакат отговор за това какви са били мотивите при положение, че самият Джок Полфрийман заяви при произнасянето на присъдата, че българският съд е корумпиран, каза още Ципов. /БГНЕС