Джошуа нокаутира Нгану във втория рунд на галавечер в Рияд

Антъни Джошуа записа една от най-лесните победи в кариерата си. Британската боксова звезда преби камерунеца Франсис Нгану.

Двамата бяха атракцията на боксовата галавечер в Рияд, Саудитска Арабия. Бившият световен шампион не даде никакви шансове на Нгану и го прати в нокдаун още в първия рунд. Във втория последва нов нокдаун, след който Франсис се изправи и продължи. Това беше грешка, защото секунди по-късно Джошуа го нокаутира брутално.

Това бе 28-а победа за Ей Джей на професионалния ринг, като 25 от тях са след нокаут. Той има и три поражения (едно от Анди Руис след нокаут и две от Олександър Усик след съдийски решения). За първи път в своята професионална кариера Нгану губи с нокаут. Това поражение със сигурност ще свали акциите му, но пък носи на камерунеца 20 милиона долара.

Джошуа от своя страна спечели над 50 милиона долара. Той обяви, че ще чака победителя от срещата между Тайсън Фюри и Олександър Усик, за да се опита да стане трикратен световен шампион и то с безспорната титла, щом веднъж тя бе обединена. /БГНЕС