Фандъкова: Младите ни хора са доказали любовта си към спорта

"София - Европейската столица на спорта" се включва в международната инициатива на Френското посолство и Френския културен институт за международна щафета по повод 500 дни до началото на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Щафетната обиколка с дължина 500 метра стартира в парка на НДК тази сутрин, предаде репортер на БГНЕС.

“София и младите ни хора са доказали любовта си към спорта чрез участието си във всички инициативи. Днес отново те са на старта - виждаме повече от 400 ученици и млади хора, които ще приемат и ще предадат международната щафета”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова преди старта.


“Освен че София е постоянна европейска столица на спорта с над 1000 проведени инициативи от 2018 г. до сега, следващата година - 2024, столицата ще бъде световна столица на спорта. Ние продължаваме с нашите инициативи, с инвестициите в спорта, защото вярваме, че спорът възпитава. Освен, че е здраве, той дава възможност и на младите хора за реализация във всички сектори”, каза още столичният кмет.


“Благодаря на нашите европейски шампиони за това, че се включват в инициативата, затова че дават стимул на младите хора. Пожелавам от Олимпийските игри в Париж да се върнат много български участници, натежали от медали, и ние да ги посрещнем с удоволствие”, пожела Йорданка Фандъкова. /БГНЕС