Фаучи: Тръмп е късметлия, че оцеля от COVID-19 предвид възрастта и теглото си

Доналд Тръмп имаше "късмета" да оцелее от коронавируса, като се има предвид възрастта и теглото му, каза д-р Антъни Фаучи за бившия президент, съобщи в. „Телеграф”.

Водещият експерт по инфекциозни болести в страната заяви по отношение на Тръмп : "Той можеше да си навлече сериозни неприятности. Мисля, че имаше голям късмет."

В интервю за „Телеграф” Фаучи определи Белия дом на Тръмп като " супер разпространител " на COVID-19 .

Въпросите за здравето и теглото на бившия президент остават видни и през неговото президентство, като някои поставят под въпрос валидността на здравните проверки на неговия лекар дори преди да се зарази с COVID-19.

Когато Тръмп обяви чрез туит на 2 октомври, че и той, и тогавашната първа дама Мелания Тръмп са се разболели от коронавирус, въпросите за здравето и теглото му започнаха да се въртят усилено в публичното пространство от имащи критично отношение към него.

Един от онези, които не крият отношението си към Тръмп, е председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси , която го нарича "болезнено затлъстял".

В доклада на лекаря от Белия дом от февруари 2018 г. също се споменава, че Тръмп има често срещана форма на сърдечно заболяване./БГНЕС