ФИФА отхвърли жалбата на Челси срещу трансферното ембарго

Отборът на Челси получи тежък удар по отношение на трансферните си амбиции, след като Апелативният комитет на ФИФА отхвърли жалбата на „сините“ срещу забраната за покупки в следващите два трансферни прозореца.

След като жалбата на Челси срещу забраната за трансфери бе отхвърлена от ФИФА, клубът ще отведе случая до Спортния арбитражен съд.

Международната футболна централа обяви по-рано през годината, че клубът от Западен Лондон е получил забрана за привличане на нови играчи в следващите два трансферни прозореца, заради нарушаването на правилника, свързан с младите футболисти до края на януари 2020, с изключение на женския отбор и този по футзал. Челси, който първоначално очакваше забраната да бъде отложена по време на лятото, докато се обжалва решението, може да подписва с играчи до 16 години във Великобритания, като забраната ще влезе в ефект от 16 май. Една от звездите на „сините“ – Еден Азар, е сериозно спряган за трансфер в Реал Мадрид на стойност 100 млн. паунда, но шокиращите вести, че забраната ще влезе в сила мигновено, за разлика от скорошни случаи с Реал, Атлетико Мадрид и Барселона, оставя клуба без възможност за реакция и намиране на евентуален негов заместник. Очаква се „сините“ да отведат случая до Спортния арбитражен съд (КАС).

БГНЕС припомня, че трансферното ембарго бе обявено през февруари след разследване на ФИФА, свързано с подписването на чуждестранни играчи под 18-годишна възраст, включително и бившият нападател Бертранд Траоре. Челси бе глобен с 460 000 паунда, но от лондонския клуб тогава заявиха, че ще обжалват решението. /БГНЕС