Фюри срещу Нгану на боксовия ринг през октомври в Саудитска Арабия

Световният шампион в тежка категория на WBC Тайсън Фюри разкри, че ще се бие с ММА звездата Франсис Нгану в боксов мач на 28 октомври в Саудитска Арабия. Лагерът на Фюри обяви, че двубоят „ще се проведе под официалните правила на професионалния бокс, с трима съдии край ринга, по 10-точковата система“.

Титлата на британеца на Световния боксов съвет няма да бъде заложена в срещата в „демонстративния“ мач срещу бившия шампион на UFC Нгану. Последният двубой на Фюри бе през декември, когато той спря сънародника си Дерек Чисора в рамките на 10 рунда, но преговорите за сблъсък за абсолютната световна титла срещу Олександър Усик пропаднаха по-рано през годината.

„Веднага щом удари гонгът, ще последва вихрушка от бомби. Този се предполага, че е с най-тежките удари в света, но нека видим как ще реагира, когато бъде ударен от Големия Цигански крал. Нямам търпение да изляза отново под светлините на прожекторите и да покажа на света, че Циганският крал е най-великият боксьор на своето поколение с още един майстор на занаята си“, каза Фюри.

Нгану няма официален мач в бокса, но 36-годишният боец настоя, че е сбъдната мечта да стъпи на ринга с Фюри. „Чаках да се срещна с Тайсън на ринга в последните три години. Мечтата ми винаги е била да се боксирам, и то с най-добрите. След като станах абсолютен световен шампион в ММА, това е моята възможност да сбъдна тази мечта и да се утвърдя като един от най-коравите мъже на планетата“, закани се Нгану. /БГНЕС