Госпъл албум на Уитни Хюстън с 6 нови песни излиза през март 11 години след смъртта ѝ

Уитни Хюстън има нова музика, която ще излезе, въпреки че тя почина преди 11 години в Бевърли Хилс, съобщава „Дейли мейл“.

В четвъртък беше обявено, че скоро ще излязат документален телевизионен специален филм, съответен албум и DVD с нейна госпъл музика. Документалният филм се нарича "Отивам на скалата: Госпъл музика на Уитни Хюстън“. Новият албум ще включва шест неиздавани досега песни от далечната 1981 г.; първият сингъл е „Testimony“, който излезе в четвъртък. Ще има и госпъл песни от саундтраци на филми, между които и „Бодигард“.

Това се случва, след като в събота Дженифър Хъдсън я почете на парти преди връчването на наградите "Грами". „Пълен с душа и сила, гласът на Уитни не е чужд на госпъл музиката“, се казва в бележката на страницата ѝ в Instagram. „Чуйте я как пее „Testimony“ на 17-годишна възраст и си поръчайте предварително албума, който проследява нейното пътешествие в госпъл музиката“.

Неиздаваните песни включват концертна версия на „Honors на Bridge Over Troubled Water“ на „Simon & Garfunkel“. Ще прозвучат също „I Found a Wonderful Way“, „He Can Use Me“ и „Testimony“.

Премиерата на документалния филм ще бъде на 24 март по UPtv и Aspire TV. Филмът разглежда вярата на Хюстън, възхода на кариерата ѝ и нейните изпълнения.

През 2012 г. беше съобщено, че Хюстън е починала от смесването на коктейл от ксанакс и други силни лекарства, отпускани с рецепта, с алкохол. Твърди се, че семейството ѝ е било уведомено от служителите на окръжния прокурор на Лос Анджелис, че в белите ѝ дробове не е имало достатъчно вода, за да се заключи, че се е удавила във ваната на луксозния си хотел и всъщност е починала преди главата ѝ да попадне под водата, съобщи Ти Ем Зи.

Бившият съпруг на Хюстън, Боби Браун, с когото тя имаше бурна 14-годишна връзка, изпълнена с употреба на наркотици, е бил в Нешвил по време на смъртта ѝ. Твърди се, че Браун, когото тя обвиняваше отчасти за проблемите си с наркотиците, е "изпаднал в пристъпи на плач", когато е научил новината за смъртта ѝ. /БГНЕС