Юноша донесе трите точки на Левски срещу Ботев Враца

Левски загря за реванша от третия квалификационен кръг с Апоел Беер Шева с постигната трета победа за сезона, като на “Георги Аспарухов” бе надделян Ботев Враца с 1:0 в среща от петия кръг на efbet Лига. Единственото попадение бе реализирано от юношата Преслав Бачев в 83-та минута.

Домакините очаквано започнаха по-активно срещата. Още във втората минута Краев, който играеше като централен защитник в този мач, засече от корнер. Ударът му обаче мина встрани от целта. Момчетата на Костов усилиха своя натиск, а Ел Джемили и Рикардиньо стреляха извън целта.

В средата на полувремето врачани разиграха продължително време и организираха постепенно нападение. То беше завършено от Чавдар Ивайлов, който шутира в аут.

Най-чистото положение през първата част Три минути по-късно зрителите на стадион "Георги Аспарухов" станаха свидетели на най-чистото положение до момента. Переа излезе очи в очи с Андреев и реши да комбинира със съотборник. Топката попадна в Красимир Тодоров, чийто удар бе избит в корнер. До почивката футболистите на Левски така и не стигнаха до опасна ситуация - 0:0.

За втората част Николай Костов направи три смени - Илиян Стефанов, Уелтън и Асен Чандъров замениха Патрик-Габриел Галчев, Ивелин Попов и Рикардиньо. В 56-ата минута Цунами остана на сантиметри от гола, тъй като се размина с центриране от корнер. Гостите отвърнаха с нов пропилян шанс. Този път Генов стреля опасно покрай противниковата врата.

Левски търсеше упорито гола. Илиян Стефанов също се отчете с два пропуска, докато Уелтън тормозеше отбраната на Ботев Враца по лявото крило. Именно след атака по този фланг падна попадението за столичани. Кордоба се бе включил в предни позиции, комбинира с Уелтън, който пусна центрира остро по земя. Избитата топка се озова в появилия се като резерва Преслав Бачев. Юношата на клуба шутира безпощадно за 1:0. В самия край на двубоя Чандъров пропусна да удвои. /БГНЕС