Иван Гешев: Васил Божков, вероятно, е задържан в ОАЕ

Васил Божков е задържан, вероятно, в Обединените арабски емирства. Заедно с него са задържани още двама души. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на БГНЕС.

"Имаме информация, че преди няколко часа бизнесменът Васил Божков е бил задържан на територията на Обединените арабски емирства“, каза Гешев. Той обясни, че официалните документи за ареста се очакват в събота. „Информацията за момента е неофициална. Ако тя се потвърди в утрешния ден, а аз съм сигурен, че ще се потвърди... когато получим официален документ и информация от ОАЕ“, каза Гешев. „След това ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх в България”, уточни главният прокурор. Задържани са още двама души. Тяхната самоличност не е потвърдена. За единия се предполага, че е може би един от обвиняемите, които се издирват с европейска заповед за арест. Третият все още не е ясно кой е.

Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Той бе обявен за общодържавно издирване преди два дни. /БГНЕС