Изложба със 150 творби на над 20 артиста показва връзката между гейминга и изкуството

Най-новата изложба „Аrt behind Evolution“, организирана от Evolution Engineering, събра десетки любители на изкуството. Във фокуса на изложбата стои връзката между гейминга и изкуството и определено си заслужава да се види. Дори и да не сте фен на гейминга, тази изложба ще ви отведе в друг свят и ще разнообрази вашето ежедневие.

Основното в идеята на изложбата е да противопоставим професионалното и личното творчество, защото на работа правим едни неща, а през свободното време имаме много по-голяма свобода да се развихрим. Тук сме дали сцена и за лично творчество и за професионално, като така може да се получи картина за таланта на един човек. Като жанр творбите са доста различни - 2Д анимации , 3Д анимации, има графичен дизайн, има изцяло илюстрации, има и рисуване на платно.

Това заяви в интервю пред БГНЕС Христо Димитров, организатор на изложбата „Аrt behind Evolution“ в столичната галерия „+359“.

Димитров добави, че на пръв поглед изглежда трудно да се организира такава изложба, защото когато чуете 20 артиста и 150 творби изглежда трудно, но всъщност не е така." Хората бяха изключително развълнувани и всеки искаше и знаеше с какво ще участва. Дори имахме притеснения, че пет етажна галерия ще успее да побере като пространство всички неща, които сме подготвили.", отбеляза той. Организаторът обясни, че имат идея след изложбата да направят нещо повече с творбите, "Повече от това да ги приберем, може би ще измислим нещо благотворително или ще ги дарим на някое училище или гейминг студио. Още не сме го измислили, но знаем, че има подходящи места, на които това творчество може да продължи да живее.", категоричен е той.

Александра Илиева, организатор на изложбата „Аrt behind Evolution“ обясни, че техен колега аниматор е имал желанието да покажат разнообразието от таланти в компанията им." В тази изложба има хора, които са аниматори, художници, дори и хора от административната част. Започнахме да я организираме от месец май и сега успяхме да я осъществим. Има много неща, които са супер разнообразни - от анимации, през класически рисунки на хартия и платна, през нашите служебни работи, които са предимно свързани с фентъзи, фантастика, митология.", обясни тя.

Ако вие сте фен на гейминга тази изложба определено ще бъде изключително интересна и вълнуваща за вас, а ако не сте това е вашият шанс да се потопите в светът на гейминга и да разберете защо има толкова много запалени хора, именно по този жанр./БГНЕС