Камерън: Поддръжници сме на независимостта и пълното признаване на Косово

Тази вечер в Прищина министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън изрази гордостта си от подкрепата, която Обединеното кралство оказва на Косово, и от решението и позицията да признае неговия суверенитет и независимост, съобщи косовското правителство, съобщи „Коха“.

"Тук съм, за да затвърдя факта, че ние ви подкрепяме. Искаме да ви помогнем по отношение на сигурността, икономическото развитие, управлението и всички проблеми, пред които сте изправени. Ние сме дългосрочни поддръжници на Косово и ще продължим да бъдем такива", заяви Камерън в началото на работната вечеря с министър-председателя на Косово Албин Курти.

"Преди всичко най-важното е да се изгради държава, в която всички чувстват, че имат сигурно бъдеще, всички общности", подчерта Камерън, като е добави, че Великобритания ще помага и в усилията за международно признаване.

Британският дипломат подчерта значението на стабилността в Западните Балкани, в която добави, че Великобритания също инвестира.

"Ние сме големи поддръжници на независимостта, суверенитета и правото на Косово да бъде напълно признато от другите като суверенна държава. Разбира се, ние ще ви помогнем в битката за признаване на международните форуми, което е важно и вие го заслужавате", добави британският външен министър./БГНЕС