Казийски и Тренто детронираха Николов и Лубе за пета титла в Италия

Един от най-добрите ни волейболисти - Матей Казийски, и отборът на Итас Трентино (Тренто) завоюваха пета титла в италианската Суперлига. Възпитаниците на Анджело Лоренцети надиграха Кучине Лубе (Чивитанова) с Александър Николов в състава с категоричното 3:0 (25:20, 25:20, 25:19) в петия финален сблъсък от серията помежду им, изигран в "BLM Group Арена".

По този начин Казийски и Тренто спечелиха титлата с 3-2 победи, докато за Николов и Лубе останаха сребърните медали. Отборът от Чивитанова Марке бе детрониран, след като неизменно ставаше шампион в последните три години. Лубе има седем трофея във витрината си. За Тренто това бе пета корона в историята, като в предишните четири те отново ликуваха с Казийски в състава си – 2008, 2011, 2013 и 2015 години.

Бившият национал завърши с 13 точки (3 аса, 1 блокада). Той бе определен и за МВП на финалите, като развя българския трибагреник на стълбичката на победителите.

Най-резултатен за трентинци бе Алесандро Микиелето със 17 пункта (3 блокади). С 11 точки приключи Даниеле Лавия (1 ас, 2 блокади). За Лубе Николов се отчете с 12 пункта, като бе с най-голям актив за тима си. 11 точки добави Марлон Янт (1 блокада). /БГНЕС