Хари и Меган посетиха семейството на жертва от Ювалде

Принц Хари и съпругата му Меган, херцогинята на Съсекс, посетиха в събота град Ювалде, щата Тексас, и се срещнаха със семейството на Ирма Гарсия - учителка, убита при стрелбата в началното училище "Роб".

Гарсия, която е работила като учителка в продължение на 23 години, е един от 21 души - двама учители и 19 деца - убити от 18-годишен стрелец, който влиза в училището, въоръжен с пушка, и започва да стреля през май 2022 г. Два дни след смъртта ѝ съпругът ѝ Джо Гарсия умира от сърдечен удар.

Племенникът на Ирма Гарсия, Джон Мартинес, заяви пред Си Ен Ен, че Хари и Меган са поддържали контакт със семейството му след клането, за което министерството на правосъдието на САЩ и други агенции са единодушни, че е било съпроводено с катастрофална реакция на правоохранителните органи.

"Беше толкова красиво преживяване, те са толкова мили и състрадателни, много земни, скромни хора", казва Мартинес в SMS за Си Ен Ен.

"Беше някак изненадващо, тя [Меган] се обади на майка ми един случаен ден и ни съобщи новината, че ще дойде да посети децата и, разбира се, ние много се развълнувахме", добави той.

Мартинес казва, че двойката е разговаряла подробно с децата на Ирма и Джо за плановете и целите им за бъдещето.

Преди да си тръгнат, Меган изненадала майката на Мартинес с торта за рождения ѝ ден. Видео, споделено от Мартинес, показва как пеят "Честит рожден ден" на Клаудия Мартинес, сестрата на Ирма, която посочи, че това не е първата лична среща на Хари и Меган със семейството.

Меган посети Ювалде дни след стрелбата, където беше видяна да поставя цветя на импровизиран мемориал пред сградата на окръжния съд./БГНЕС