Христо Иванов: Надявам се да има среща с ГЕРБ

“Силна и сериозна заявка е искането за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев и тя се носи с нашата подкрепа”. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов, предаде репортер на БГНЕС.

“Въпросът е как си представяме онзи състав на ВСС да се произнесе обективно, за да имаме този резултат и каква е идеята на Мария Габриел и ГЕРБ да се промени ВСС и цялата съдебна система”, каза още Иванов.

“Надявам се да има среща и разговори с ГЕРБ, не трябва да се отказваме от усилията да имаме правителство, разбира се отчитайки ограниченията, които са ясни и на първата политическа сила. Искам да видя дали има съществени идеи за дълбока реформа в съдебната система”, подчерта още Иванов. Христо Иванов каза, че трябва дa се намери начин да има правителство, „да не отиваме на избори, но и да имаме съдебна реформа“. На въпрос на БГНЕС дали след като се чуят приоритетите на ГЕРБ и Мария Габриел може да се преосмисли решението на ДБ да не подкрепи първия мандат Иванов каза, че в момента никой не предлага такива действия в коалицията. “Смятам, че разговорите за това да се намери решение в рамките на предварително известните ни ограничения - да не подкрепим първия, трябва да продължат”, заяви още съпредседателят на ДБ. /БГНЕС