Лео ди Каприо ще играе зловещ сектант – масов убиец

Леонардо ди Каприо ще играе лидера на сектата „Народен храм” Джим Джоунс в предстоящ филм на MGM, съобщава Deadline.

Носителят на "Оскар" ще продуцира лентата заедно с Дженифър Дейвисън и Скот Розенбърг (който е автор на сценария). Последният е най-известен с работата си по филма на Marvel Venom (2018) и комедията „Jumanji: Welcome to the Jungle” (2019).

Останалите подробности за предстоящия филм, включително пълния актьорски състав и датата на излизане, все още се пазят в тайна.

Джоунс основава сектата "Народен храм” през 1955 г. в Индианаполис, САЩ, в която популяризира т. нар. "християнски социализъм". До 70-те години на миналия век проповедникът открито отхвърля традиционното християнство и обявява, че е Бог. Четири години по-късно той създава комуна, наречена Джонстаун и насърчава последователите си да живеят с него.

През 1978 г., заради информация за нарушения на човешките права, правителството на САЩ изпраща проверка в комуната на Джим Джоунс. Между проповедника и представители на властите обаче избухва престрелка. След конфликта лидерът на култа организира масовото самоубийство на своите последователи, което отнема живота на 918 членове на комуната (304 от тях са деца). Това е най-масовата смърт в новата американска история преди атентатите срещу Световния търговски център на 11 септември 2001 година в Ню Йорк. /БГНЕС