Люис Хамилтън остава в Мерцедес до 2025 година

Люис Хамилтън подписа нов договор с Мерцедес. . Новото споразумение на Хамилтън е до края на 2025 г. В същото време Мерцедес обяви, че Джордж Ръсел също остава в тима за още две години.

Хамилтън се присъедини към Мерцедес в началото на 2013 г. Оттогава британецът записа наистина впечатляващи резултата. Хамилтън стана световен шампион с Мерцедес през 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 и 2020 г. Освен това той има 82 победи с автомобили на германския производител, 78 полпозишъна и много подиуми

Настоящият договор на Хамилтън изтичаше в края на 2023 г. Седемкратният световен шампион бе свързван с Ферари. Но както Скудерията, така и Хамилтън отричаха да са водили каквито и да е разговори.

Днес най-накрая бе обявено, че Хамилтън остава в Мерцедес за още два сезона. По този начин бе сложен край на всички спекулации с бъдещето на британския ветеран във Формула 1.

„Всеки ден мечтаем да бъдем най-добрите и посветихме последното десетилетие заедно на постигането на тази цел. Да бъдеш на върха не става за една нощ или за кратък период от време. Това изисква ангажираност, упорита работа и отдаденост. За мен беше чест да си извоюваме място в историята с този невероятен екип“, сподели Хамилтън.

„Никога не сме били по-гладни за победа. Научихме се от всеки успех, но и от всеки неуспех. Продължаваме да преследваме мечтите си, продължаваме да се борим, независимо от предизвикателството. Ще победим отново. Благодарен съм на екипа, който ме подкрепяше както на пистата, така и извън нея. Нашата история не е приключила- решени сме да постигнем повече заедно и няма да спрем, докато не го направим“, добави пилотът на Мерцедес.

Ръсел пък се присъедини към семейството на марката през 2017 г. Оттогава той претърпя огромно развитие и стана шампион във Формула 2 през 2018 г. Сега Ръсел е един от най-перспективните състезатели във Формула 1. В края на миналата година той спечели първата си победа в световния шампионат на пистата в Сао Пауло. /БГНЕС