Маями разби Бостън и е на победа от Финалите на НБА

Маями Хийт се наложи над Бостън Селтикс с категоричното 128:102 у дома в мач номер 3 от финалната серия на Източната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА). По този начин Хийт поведоха с 3-0 победи и са на успех от място във Финалите на Лигата.

Възпитаниците на Ерик Сполстра изиграха страхотен двубой, в който не оставиха шансове на съперника след двете победи в залата на „келтите“. Гейб Винсънт бе над всички с 29 точки, а 22 от пейката добави Дънкан Робинсън, включително 5/7 от тройката. С 18 и 16 съответно допринесоха Кейлъб Мартин и Джими Бътлър, а 13 и 10 вкараха респективно Бам Адебайо и Макс Струс. „Горещите“ завършиха с над 56% успеваемост при стрелбата за две точки и с над 54% зад арката.

Бостън нямаше отговор за силната игра на домакините, като разочароващи мачове направиха двамата основни играчи на тима Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун. Тейтъм завърши с дабъл-дабъл – 14 точки и 10 борби, но при едва 6/18 при стрелбата за две, докато Браун имаше идентичен двубой – 12 точки, при 6/17. Те бяха и единствените с двуцифрен точков актив от титулярите на отбора, като трима от пейката вкараха 10 или повече точки – Грант Уилямс (12), Люк Корнет (11) и Пейтън Причард (12).

Мач номер 4 от серията е отново в залата на Хийт, като тимът ще се опита да се класира на Финалите за втори път в последните четири сезона – през 2020 отборът загуби от Ел Ей Лейкърс с 2-4. /БГНЕС