Манчестър Сити прекъсна лошата си серия след обрат срещу коравия Лутън

Манчестър Сити се върна на пътя на победите във Висшата лига, след като в двубой от 16-ия кръг на английската Висша лига обърна новака Лутън с 2:1 като гост.

"Гражданите" нямаха успех в четири последователни срещи във висшия футболен ешелон, като понесоха и удар преди началото на мача, когато стана ясно, че норвежката голова машина Ерлинг Холанд е с травма на крака и няма да играе в срещата на "Кенилуърт Роуд". Въпреки доминацията в разиграването на топката, възпитаниците на Пеп Гуардиола се оказаха догонващи в резултата в края на първото полувреме, когато точен за "шапкарите" бе Илайджа Ууд. След почивката обаче шампионите взеха своето, като след няколко добри ситуации първо Бернардо Силва изравни с чудесно индивидуално изпълнение, а малко след това Хулиан Алварес намери Джак Грийлиш в наказателното поле и английският национал преодоля Томас Камински за крайното 2:1.

Сити е четвърти в класирането с 33 точки, на четири от новия лидер Ливърпул. Лутън отново си тръгна с празни ръце след драматичната загуба от Арсенал по-рано през седмицата, като е в зоната на изпадащите с 9 пункта. В следващия кръг новаците гостуват на Борнемут, докато за Гуардиола и компания предстои домакинство на Кристъл Палас. Преди това "небесносините" гостуват на Цървена звезда в Шампионската лига.

В другите два мача от неделния следобед, Евертън постигна нов успех след класиката над Нюкасъл, побеждавайки Челси с 2:0 у дома. Точни за "карамелите" бяха Абдулайе Дукуре и резервата Люис Добин. В лондонско дерби пък, Фулъм разби Уест Хем с 5:0 като домакин, а головете за тима на Марко Силва отбелязаха Раул Хименес, Уилиан, Тосин Адарабиойо, Хари Уилсън и Карлос Винисиус. Това бе и втора поредна домакинска победа с този резултат за "Котиджърс" след тази над Нотингам Форест. /БГНЕС