Мариян Христов: След три тренировки с Бреме се питах няма ли да сбърка поне една топка

"Трагедия, но такива неща се случват", реагира Мариян Христов пред БГНЕС на новината за кончината на Андреас Бреме. Бившият германски национал почина от сърдечен арест в Мюнхен в понеделник на 63-годишна възраст. Двамата играха рамо до рамо в Кайзерслаутерлн през сезон 1997-98, когато тимът спечели титлата след промоция от Втора Бундеслига.

"Голям футболист! Аз, когато отидох в Кайзерслаутерн никой не ме знаеше кой съм. След три занимания с него си викам: "Абе, този човек няма ли да сбърка някоя топка? Супер пич, удоволствие беше да тренирам и да играя с него. Беше в залеза на кариерата си, но в мен са останали само добри впечатления. Не мога да кажа нищо лошо. Големите футболисти по принцип са и добри хора", продължава със спомените Мариян.

"Един човек, когато постигне толкова много, винаги е над нещата. Всичко му се виждаше хубаво и приятно. Приветлива личност, помагаше на всички. Не мисля, че в отбора някой е имал нещо против него", разказа бившият национал за личността Бреме.

Тогава Христов е новобранец в отбора.

"Нищо лошо не съм видял от този човек. Опитваше се да ме интегрира към състава, подсказваше ми. Но той го правеше не само за мен, но и за всички други", разказва още Мариян.

"Мисля, че това му беше последния сезон в кариерата, след това ми стана треньор. Не всеки добър футболист се превръща в добър специалист, но си остана добър човек. Това беше и всеобщото мнение на хора, които го познаваха много по-дълго от мен", завършва Христов. /БГНЕС