Меси, Мбапе и Холанд ще спорят за наградата "The Best" на ФИФА

Аржентинецът Лионел Меси, французинът Килиан Мбапе и норвежецът Ерлинг Холанд са тримата финалисти за най-добър футболист на годината на наградите "The Best", организирани от ФИФА.


Любопитното е, че Меси е номиниран, въпреки че от ФИФА отбелязват, че наградата се дава за най-добрия играч в периода 19 декември 2022 - 18 август 2023. На 18 декември Меси донесе мечтаната трета световна титла на Аржентина на Мондиал 2022 в Катар, но след това той нямаше успешен сезон с ПСЖ на клубно ниво, преди да премине в американския Интер Маями. ФИФА вече удостои страхотното представяне на Меси в Катар с годишната наградата "The Best" в края на февруари, но настоящата номинация изглежда странна.

Килиан Мбапе също нямаше успешна година на клубно ниво, но безспорно е най-добрият футболист на френския гранд ПСЖ и продължи със силните си изяви за Франция в квалификациите за Евро 2024. Холанд постигна най-добрите резултати в клубния футбол от тримата номинирани, като отбеляза много голове за исторически требъл на Манчестър Сити - титлата в Англия и трофеите от Шампионската лига и ФА Къп.

Победителят ще стане ясен на церемония в Лондон на 16 януари.

Трите финалистки за наградата при жените са испанките Джени Ермосо и Айтана Бонмати и колумбийката Линда Кайседо. Вчера ФИФА обяви и тримата номинирани за треньор на годината - Пеп Гуардиола, Лучано Спалети и Симоне Индзаги. /БГНЕС