Нотингам победи Арсенал и короняса Манчестър Сити

Нотингам победи Арсенал с 1:0 и короняса Манчестър Сити. Тимът на Пеп Гуардиола е недостижим на върха в класирането с 4 точки аванс пред "артилеристите". На столичани им остава един мач до края на сезона.

През по-голямата част от сезона Арсенал водеше в класирането, но момчетата на Пеп Гуардиола направиха страхотен финален щурм с 11 поредни победи, докато "топчиите" загубиха доста точки в последните месеци. Така мечтата на Ман Сити за требъл в края на сезона е една крачка по-близо. Финалът за ФА Къп, в който ще се изправят срещу Манчестър Юнайтед е на 3 юни, а битката за трофея в Шампионска лига срещу Интер е на 10 юни в Истанбул.

Първото положение на "Сити Граунд" бе за гостите. Габриел Жезус стреля с глава, но топката мина над напречната греда. Отговорът на домакините бе унищожителен. В 19-ата минута Тайво Авонии бе чудесно изведен сам срещу вратаря, а нападателят запази хладнокръвие и завърши в долния ляв ъгъл на вратата.

Арсенал стигна до реална опасност чак в 61-вата минута, когато Бен Уайт намери Букайо Сака в коридор, но Навас отрази изстрела на тъмнокожия англичанин.

Лондончани атакуваха с всички сили, но пък в 67-ата за малко да допуснат второ попадение. Тогава Гибс-Уайт успя да вземе топката след неразбирателство в защитата на Арсенал и не успешен опит на Бен Уайт да я овладее. Футболистът на Нотингам се оказа очи в очи с Рамсдейл, но под голям ъгъл, в резултат на което не успя да уцели вратата.

До края не се случи нищо интересно, като в крайна сметка Арсенал си остана с един изстрел в очертанията на вратата за това второ полувреме. /БГНЕС