Октомври 2021 е най-успешният месец за боксофиса в пандемията

Благодарение на филми като "Венъм 2", "Дюн" и "Смъртта може да почака" боксофисът за октомври 2021 г. е с най-добрите показатели за цялата пандемия, пише „Скрийн Рант“.

След множество колебания нагоре-надолу през годината, боксофисът на Съединените щати отбеляза най-добрия си месец за годината през октомври с 638 млн. долара. Пандемията от коронавирус направи такаа, че само няколко филма през 2020 г. действително постигнаха нещо близко до касов успех, но 2021 г. е далеч по-обещаваща. Макар че цифрите все още са много по-ниски, отколкото биха могли да бъдат обикновено във времената преди пандемията, представянето на филми като "Годзила срещу Конг", "Нито дума 2" и “Бързи и ияростни 9“ помогна да се насочат нещата в правилната посока по-рано тази година.

Лятото донесе някои определено смесени резултати. „Черната вдовица“ отбеляза едно от най-добрите откривания за годината, но през втория си уикенд отбеляза сериозен спад. Стриймингът се отрази на представянето на филми като "Отряд самоубийци" и "Космиески забивки 2“, докато дори филмите без стрийминг пускане се затрудниха да достигнат пълния си потенциал. В същото време имаше някои ярки моменти при филми като „Candyman“ и „Free Guy“, а „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings“ на Марвел се превърна в истинска касова сензация с навлизането в есента.

Сега, с наближаването на края на октомври, Comscore отчита, че този месец е бил най-добрият за 2021 г. и за цялата пандемия. Според Deadline боксофисът в САЩ е достигнал 638 млн. долара за октомври, изпреварвайки общия размер от 583,8 млн. долара за юли. Този месец е подхранван от успехите на филми като "Венъм 2“, "Смъртта може да почака", "Хелоуин убива" и най-новият - "Дюн". Октомври 2021 г. все още изостава от същия месец през 2019 г. (789,5 млн. долара) и 2018 г. (832 млн. долара), но успява да излезе с 12% пред 2017 г. (569,8 млн. долара).

Октомври стартира отлично с втората част на филма "Венъм“, който в момента държи рекорда за най-добър премиерен уикенд за цялата пандемия. Това само по себе си щеше да е победа за киното, но след това, когато "Хелоуин убива" и "Дюн" направиха силни представяния в боксофиса, цялата индустрия получи още един тласък. И двата филма са достъпни и за стрийминг, така че силата им в боксофиса показа, че възходът на стрийминга не е непременно голямо препятствие за кината. Уикендът на Хелоуин като че ли е най-спокойният уикенд през месеца, като "Дюн" остава на върха вече втора седмицо

част от 2021 г. също има някои потенциални блокбастъри, които могат допълнително да върнат вътрешния боксофис нагоре. Следващият уикенд вещае появата на „Вечните“ на Марвел, а през следващите седмици ще бъдат посрещнати премиери като „Ловци на духове 2“, следващият „Спайдърмен“ и „Матрицата: Възкресения“. Като цяло все още има какво да се желае, преди нещата да се считат за напълно нормални. Но все пак това е успокояваща стъпка напред за киноиндустрията. /БГНЕС