Отбелязваме Световния ден за информираност по въпросите на хората с нисък ръст

На днешния ден - 25 октомври отбелязваме Световния ден за информираност по въпросите на хората с нисък ръст. По този повод “Центърът по въпросите на малките хора”, който се намира в столицата и е единственият по рода си на Балканите, е подготвил целодневна програма за празника, предаде репортер на БГНЕС.

Днес е 11 година откакто се чества Световният ден за информираност по въпросите на хората с нисък ръст. В “Центъра по въпросите на малките хора” честваме празника за пета година. Вратите на центъра са отворени за всички, които искат да разберат повече за нас, защото ние не сме герои от приказките, а хора като всички останали.

Това заяви пред БГНЕС председателят на Националната организация на малките хора в България Светослав Чернев.

“Приготвили сме разнообразна програма и разнообразни гости, които да посетят центъра, за да разберат повече за темите, свързани с малките хора, предизвикателствата, пред които сме изправени и също така нашите дългогодишни приятели и партньори да видят какво ново сме направили в центъра”, добави той и уточни, че за него е важно да се виждат резултатите и хората, които ги подкрепят да виждат, че подкрепата не е напразна.

Чернев каза, че очакват доста посетители през днешния ден и сподели, че голяма част от тях вече са пристигнали. “Гостите ни днес не са само от София. Именно затова е Център по въпросите на малките хора не само в София, но в България, за да могат да дойдат хора от цялата страна. В момента има от Кюстендил, Смолян, Плевен и др.”, поясни той. /БГНЕС