Путин благодари на Додик за добрите отношения с Русия

Руският президент Владимир Путин благодари на президента на Република Сръбска Милорад Додик за поддържането на отношенията между двете страни, предадоха руските медии.

"Благодарни сме Ви за поддържането на редовни отношения с Русия", заяви руският лидер по време на двустранна среща в Казан.

"При нас редовно идват представители на ръководството на Република Сръбска. Сътрудничим си в най-различни области. И съм сигурен, че това Ваше посещение също ще бъде ползотворно, ще можем да използваме времето, за да обсъдим двустранните отношения в редица области", добави Путин.

Путин също така благодари на Додик за това, че Република Сръбска подкрепя много начинания на Русия.

Путин отбеляза, че отношенията на Русия с Република Сръбска са установени от дълго време и имат абсолютно конструктивен характер. "Ние сме много доволни от това, което е направено. И аз много очаквам, че в нашите отношения ще бъде направено още", добави руският президент.

Той спомена и за ситуацията в републиката. "Знаем, че положението в републиката не е лесно. Готови сме да разговаряме и за това", каза руският държавен глава.

Додик от своя страна заяви, че няма да се присъедини към санкциите срещу Русия.

„Потвърждаваме добрите отношения, които Сръбска има и храни към руската държава и към вас. Отхвърляме каквато и да е възможност за присъединяване към санкциите на Запада към Русия“, заяви Додик и допълни, че западните страни указват натиск върху Република Сръбска всеки ден.

Путин връчи орден "Александър Невски" на Додик. /БГНЕС