Ърбан фест събра почитателите на брейк, стрийт фитнес, баскетбол и паркур

Три държавни първенства и един национален турнир в най-новите и супер атрактивни градски дисциплини събра столичани в почивния ден на Ърбан фест „Спортувай в твоя град“, предаде репортер на БГНЕС.

Шоуто е в Северния парк, а не него може да се видят спиращи дъха изпълнения на виртуозите от брейк танците, стрийт фитнеса, баскетбола 3х3 и градския паркур.

Брейкът излъчва първите си олимпийски шампиони на Игрите в Париж 2024 г., а преди 4 години в Буенос Айрес дебютно бе демонстративен спорт на младежката олимпиада. Националният турнир е също така част от поредицата World Kidz Breakin' Championship U18 Pro, което дава възможност на състезателите да се изявят на международно ниво. От най-резултатните състезатели под 18 г. ще бъдат избрани едно момиче и едно момче от категориите девойки/юноши, които ще вземат квота за участие в батъл 1vs1 на световния финал World Kidz Breakin' Championship U18 Pro.

Наред с това от победителите над 18 г. ще бъде формирана двойка, която се класира за турнир, съпътстващ гореописания: Formless Multiverse Battle 2vs2, а състезанията ще се състоят през юни в Словения.

В неделя, 1 май на сцената излизат най-добрите в България в стрийт фитнеса. Стартът на състезанията е в 11.00 ч., а връчването на наградите на призьорите след 16 ч. в зависимост от записалите се участници.

Покрай състезанията и супер изпълненията има много настроение, музика и усмивки. /БГНЕС