Рома обяви официално трансфера на Лукаку

Рома обяви официално трансфера на нападателя Ромелу Лукаку от Челси.

30-годишният белгиец ще играе в Италия под наем до края на сезон 2023/24. В договора му не е включена опция за закупуване. В Рома той ще носи номер 90.

„Много сме доволни, че Лукаку избра Рома. Много сме горди, че нашите привърженици посрещат Ромелу с огромен ентусиазъм“, коментира изпълнителният директор на "вълците" Тиаго Пинто.

"Посрещането от страна на Рома и феновете ме развълнува и ме мотивира да дам всичко от себе си за новия си тим", коментира Ромелу Лукаку.

Според информациите, той е приел намаляване на финансовото си възнаграждение, за да играе отново под ръководството на треньора Жозе Моуриньо, а през лятото е отказал изкушаваща оферта от клуб от Саудитска Арабия. Лукаку и Моуриньо работиха заедно през сезон 2013/2014 в Челси по време на първия му престои при лондончани, преди португалският специалист да го привлече в Манчестър Юнайтед от Евертън през 2017 година.

"Имах възможност да говоря със собствениците в последните дни и бях поразен от тяхната амбиция. Сега трябва да работим, да бъдем скромни и да се развиваме във всеки мач. От моя страна нямам търпение да се включа в състава" добави Лукаку.

Лукаку игра под наем за Интер миналия сезон. Той записа 37 мача за отбора във всички турнири, като отбеляза 14 гола и направи 7 асистенции. /БГНЕС