Румениге: Левандовски и Кейн са най-добрите нападатели в света

Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге определи Роберт Левандовски и Хари Кейн като най-добрите централни нападатели в момента. Той направи това изказване във връзка с двубоя между баварците и „шпорите" във вторник от група „В" на Шампионската лига.

Шампионите на Германия заминаха днес за Лондон, където утре от 22:00 ч. ще стъпят на „Тотнъм Стейдиъм" - едно от най-модерните футболни съоръжения в света, за първи път. В групата за мача на Нико Ковач са включени Лукас Ернандес и Иван Перишич. Французинът бе заменен на почивката на мача с Падерборн през уикенда заради проблем в коляното. Хърватинът пък не игра тогава заради вирусна инфекция.

Очаквам срещата с нетърпение. Не съм бил на новия стадион. Мисля, че е най-скъпият в света и съм любопитен да видя как изглежда. А и мачовете с отбори от Висшата лига са винаги много интересни. Определено ще бъде предизвикателство", заяви Румениге за мача.

Двубоят ще бъде и дуел между двама нападатели от световна класа - Роберт Левандовски и Хари Кейн. През миналия сезон в ШЛ англичанинът вкара 5 гола в 9 мача, докато полякът се разписа 8 пъти в 8 срещи. „Те са може би двамата най-добри централни нападатели в момента. Надявам се Роберт да успее да вкара с един гол повече от Хари Кейн утре", коментира Румениге. /БГНЕС