Сабаленка се събра след личната трагедия за успешен старт в Маями

Арина Сабаленка започна с победа участието си на силния турнир в Маями, след като преодоля добрата си приятелка Паула Бадоса с 6-4, 6-3. Срещата продължи около час и 25 минути.

Втората в схемата Сабаленка, която наскоро загуби бившия си приятел Константин Колцов, първа имаше точки за пробив в мача в петия гейм, но Бадоса се справи и взе сервис гейма си. Испанката обаче не успя да спре съперничката в седмия гейм, като този пробив се оказа и единствен в откриващия сет. Във втората част представителката на Беларус бе още по-убедителна, реализирайки два пробива, за да се поздрави с крайната победа.

Сабаленка вкара 76% първи сервис и спечели 77% от точките на първо подаване, като спаси единствения шанс за пробив пред Бадоса в мача. В следващия кръг шампионката от Аустрелиън Оупън ще играе с украинката Анхелина Калинина, която сломи Каролин Возняцки в три сета.

Третата ракета в света при дамите Коко Гоф даде само три гейма на Надя Подороска от Аржентина. Следващото предизвикателство пред американката се казва Осеан Доден от Франция.

При мъжете, от малкото изиграни срещи заради дъжда, който не позволи провеждането на по-голямата част от срещите, Томаш Махач от Чехия поднесе най-голямата изненада, след като елиминира петия поставен Андрей Рубльов след 6-4, 6-4. Махач чака в следващия кръг победителя от двубоя между Анди Мъри и Томас Мартин Ечевери, където срещата ще бъде доиграна при резултат 3-3 в първия сет. /БГНЕС