Шеф Ангелов: За първи път готвим боб в "Юнашкия тиган" на Бъдни вечер

"Юнашкият тиган" гостува на район "Красно село" за първи път на Бъдни вечер, предаде репортер на БГНЕС

„Трудностите при направата на боб е да намериш качествен такъв. Да приготвиш хубав боб не е трудно, трудно е да намериш боб, от който да сготвиш наистина нещо вкусно. За съжаление, в момента на пазара се предлагат най-различни сортове, от които може и да не стане нещо вкусно. Смея да кажа, че сме намерили оптимален вариант за добър боб. Той е български, познаваме производителите, знаем как се вари, знаем за колко време се вари, знаем колко вкусен става“, заяви за БГНЕС шеф Ангел Анеглов.

„Ние от 11 години готвим в този съд, досега над 400 000 порци боб сме сготвили и то на много места из цяла България, обаче за първи път тук днес в Красно село готвим боб на самия Бъдни вечер и пресъздаваме точно процесът на приготвяне“, обясни още шеф Ангелов. „ Сутринта стопанката се събужда, накиснала е боба, сварява го бавно, бавно, оставя го да изстине, за да може вечерта да го сложи върху масата. Вече бобът е отишъл до нивата, станал е вкусен, знаете, че когато боб и зеле се притопли, стават още по-вкусни“, подчерта още готвачът и покани всички столичани да дойдат и да опитат вкусното ястие. „ Каня всички, които са на около, а и са по-далече от Красно село, да дойдат - ще има колачета и боб за всички“, заяви още той.

"Юнашкият тиган" се намира в район Красно село в площадката между магазин на голяма търговска верига и хотел "Форум". Всички желаещи граждани ще могат да се възползват безплатно от празничната гозба - боб чорба. Съдът, в който ще се приготвя бобът е широк 150 см , дълбок е 20 см. и тежи 78 кг. без дръжката и допълнителното оборудване. /БГНЕС