Шифрин: Благодарна съм, че нещата не са по-лоши

Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин успокои своите фенове, че няма твърде сериозна контузия след тежкото падане по време на спускането в Кортина д'Ампецо в петък. 28-годишната американка се заби в предпазната мрежа на пистата, след като загуби контрол след скок, а след дълго прекъсване бе откарана в болница с хеликоптер.

Макар и все още да не е ясно колко сериозна е травмата, която тя получи в левия крак, Шифрин изрази оптимизъм в социалните мрежи. "Благодаря на всички за подкрепата. За момента ще мислим ден за ден, ще споделя повече информация, когато я имам. Много съм благодарна, че нещата не са по-зле, но се чувствам доста смачкана в момента. Няма да карам този уикенд, нито следващия в Кронплац. Не мога да кажа за след това", написа петкратната носителка на големия кристален глобус в X.

Главният треньор на американските алпийци Пол Кристофич изрази оптимизъм за състоянието на Шифрин. "Тя е добре, чувства облекчение, защото можеше да е доста по-зле. Но изпитва сериозни болки, което е нормално след такова падане", каза той.

Миналата седмица тежко падане претърпя и словачката Петра Влъхова, която няма да кара до края на сезона в Световната купа. /БГНЕС