Сингапур се отваря, но с изискване за отрицателен PCR тест

Сингапурските власти са разпоредили пристигащите да предоставят отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди влизането в страната. Това изискване ще влезе в сила на 30 май, съобщава ТАСС, позовавайки се на телевизионният канал CNA.

„При преминаване на въздушните, сухопътните и морските граници на държавата всички пристигащи, включително граждани и чужденци с разрешение за постоянно пребиваване, ще трябва да имат отрицателен тест за коронавирус в ръцете си“, цитира телевизионният канал заповедта на министерството на здравето. "Ще бъдат направени изключения за влизащите в Сингапур от страни и територии с нисък риск от разпространение на коронавирус", заяви министерството. Става въпрос за Австралия, Бруней, Китай, Нова Зеландия, както и Хонконг и Макао.

От ноември миналата година изискването за предоставяне на PCR тест, направен няколко дни преди влизането, е наложено само на чужденци, които имат разрешение за постоянно пребиваване в Сингапур (работа, семейство, студентски визи). През март миналата година властите на републиката почти напълно затвориха границата за влизане на чужди граждани, с изключение на притежателите на разрешение за постоянно пребиваване. Притежателите на дългосрочни работни визи и членовете на техните семейства трябва да получат специално разрешение за влизане в страната. В същото време, във връзка с ново огнище на коронавирус, издаването на такива разрешения е спряно от май тази година. /БГНЕС