Стендъп комедията - смехът, който сплотява и помага на HR-и и мениджъри

Стендъп комедиите са все по-предпочитано място за делници и празници. Смехът обединява и се търси.

Така БГНЕС започва разговора със стендъп артистът Дими Деянски от "Inside Joke".

Комедиантът има солиден стаж зад гърба си на сцена и смело може да каже, че повече от половин София се е смяла с него по барове, зали, че даже и в пивоварна. А замирише ли на канела и коледни сладки, интересът на публиката се засилва.

"Има засилване на публиката, но и на цялата икономика, защото най-сетне хората са си взели заплатата. Спретват се за Коледа и се подготвят за финансовия чук, който ще ги удари", шегува се комедиантът.

Празничните събирания на семейства и приятели според Дими са една от главните причини за големите компании, които посещават стендъп шоу или пък искат частно такова. Партитата в офиса са също предпоставка, а комедията – добра идея за гарантирана доза смях.

„Силният сезон на всички събития, които се случват на затворено място, са есента, зимата и пролетта. Колкото по-рано се стопли времето, толкова по-бързо се усеща придвижване на публиката навън, но пък стендъп комедиите са част и от топлите сезони, като има възможност да се провеждат и навън”, обясни комедиантът.

Дими Деянски разказа и за друга тенденция, която се забелязва напоследък.

„Все повече се организират частни фирмени партита, които се провеждат през цялата година и на които хората да могат да се посмеят от сърце”, заяви той и уточни, че в днешно време участията са целогодишно, като има много сватби и тиймбилдинг активности тъй като стендъп комедията върши много ценна работа за колектива.

„Един HR, шеф, мениджър или работник не може да излезе и да говори по начин, по който комедиантите ще говорят. Това адски много помага да се стопи леда, защото хората, когато се смеят заедно, те се обединяват”, поясни комикът.

За финал на 2023 година Дими Деянски обяви, че той и неговият екип са подготвили свое новогодишно шоу. То ще се състои на 28 декември и ще бъде с благородна кауза.

„Всички приходи ще се пренасочат в подкрепа на Любомир Еленков, за когото може да се прочете допълнително в брошурата на събитието и в страницата на Inside Joke Stand-up Comedy”, допълни стендъп комикът. /БГНЕС