Тайният и странен ритуал на Куентин Тарантино

Куентин Тарантино има интересен ритуал на снимачната площадка за актьорите и екипа си, разказва Остин Бътлър. Когато иска да заснеме някоя сцена отново, режисьорът казва: "Ще направим още една. Знаете ли защо?" В отговор всички крещят: "Защото обичаме да правим филми!" Звездата от "Елвис" направи разкритието по време на участие в токшоуто "Горещи“.

Бътлър, който е работил с Куентин Тарантино по филма "Имало едно време в Холивуд", заяви, че ритуалът първоначално го е изненадал. "Първият път, когато си там, не си в час". Но всички - от операторите до звезди като Брад Пит и Леонардо ди Каприо - с удоволствие се подчиняват, обяснява младият актьор. Въпреки че звучи като забавна приумица от страна на известния режисьор, всъщност служи на по-голяма цел.

Според Бътлър много продукции могат да се чувстват забързани и неприятни. Но ритуалът на Куентин Тарантино напомня на всички, че правенето на филми е забавно. "Има снимачни площадки, които са толкова стерилни, където хората са просто на работа, а ти се опитваш да създадеш нещо, което ще дадеш на света", обяснява Остин Бътлър.

Но при Куентин Тарантино целият процес е много по-радостен. "Той просто променя настроението в стаята", казва Бътлър за ритуала. "А следващия път, когато се случи, ти си в него." И точно по този начин всеки нов член - от актьорите до екипа - става част от племето, защото всички те обичат да правят филми. /БГНЕС