Двама загинаха при катастрофа в Кресненското дефиле

Баща и син, загинали на място, майка в кома и дъщеря транспортирана за „Пирогов“, - това е печалната равносметка от днешната катастрофа на Е-79 в Кресненското дефиле, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.
Както БГНЕС информира, в 9.10 ч. тази сутрин на 800 м. след „Кривия“ тунел, в посока Симитли, лек автомобил „Волво“ с гръцка регистрация при десен завой навлиза в насрещната лента.
В нея в посока Кресна се движи ТИР с пазарджишка регистрация. Следва челен удар, тежкия товарен автомобил след удара връща назад 20-на метра волвото.


Според водача на ТИР-а лекият автомобил е карал срещу него, при подадения клаксон водачът не реагирал. Предполага се, че е заспал на волана, след 700 км. шофиране.
Във воловото е пътувало семейство. Шофирал е 63-годишният глава на семейството, до него е 17-годишният му син, а на задната седалка са майката - на 43 г., и дъщерята, също на 17 г. Двете деца на семейството от Атина, потеглили снощи за почивка на море в България, са близнаци.
Бащата и синът загиват на място, майката и дъщерята са транспортирани до частна болница в Благоевград.
Майката е в много тежко състояние, има политравма, счупени ребра, фрактура на лицеви кости. В кома е, към 14.30 ч. днес 17-годишната й дъщеря е транспортирана за УМБАЛСМ „Пирогов“ със счупен таз.
Три часа ГП Е-79 бе затворен за движение в двете посоки./БГНЕС