Том Брейди прекрати официално кариерата си

Легендата на Националната футболна лига (НФЛ) Том Брейди обяви, че „прекратява кариерата си със сигурност“ на 45-годишна възраст, година след като промени решението си да се оттегли от американския футбол. Куотърбекът, чийто тим Тампа Бей Бъканиърс загуби в „уайлд кард“ кръга на плейофите в НФЛ от Далас Каубойс миналия месец, направи голямото изявление с видео в социалните мрежи. „Добро утро, няма да бавя топката и ще ви кажа основното – Прекратявам кариерата си със сигурност“, сподели той, седейки на плажа.

Считан от мнозина за най-великия куотърбек в историята на НФЛ, Брейди спечели рекордните седем Супербоула в кариерата си, шест от които с Ню Ингланд Пейтриътс, преди да добави още един последен триумф на сметката си с Тампа Бей през сезон 2020. Той бе обявил първоначално, че се оттегля на 1 февруари, 2022, но 40 дни по-късно промени решението си и каза, че се завръща за настоящата кампания с Бъкс.

Том Брейди (д).

Знам, че процесът бе много коментиран последния път, така че когато се събудих тази сутрин, просто реших, че ще натисна копчето за записване и ще ви уведомя за своето решение. Така че няма да проточвам още нещата. Мисля, че получаваш само едно суперемоционално изявление за сбогуване и аз използвах моето миналата година. Така че наистина много ви благодаря, хора, на всеки един от вас, който ме подкрепяше през всички тези години. Моето семейство, приятели, съотборници, съперници, мога да продължа до безкрай, има толкова много. Благодаря ви за това, че ми позволихте да изживея абсолютната си мечта. Не бих променил нищо. Обичам ви“, добави Брейди във видеото. Той трябваше да стане свободен агент, като спекулациите относно бъдещето му вече бяха започнали, като няколко отбора бяха спрягани с привличането на ветерана, който хвърли за 4694 ярда и 25 тъчдауна през настоящия редовен сезон.

Роденият в Калифорния играч напуска спорта, държейки няколко рекорда.Той е лидер на всички времена в Лигата по опити за подавания (12 050), завършени пасове (7753), пасинг ярдове (89 214) и тъчдаун подавания (649). Той е притежател на всички тези рекорди и в плейофите. Брейди триумфира в 251 мача от редовния сезон и 35 в плейофите, като това е повече от всеки друг играч в историята на НФЛ. Под ръководството на Бил Беличик в Ню Ингланд, Брейди се превърна в специалист на оркестрирането на обрати с марковите за себе си победни драйвове. Непреклонен под напрежение, той бе с най-много победни драйвове (58) и обрати в последната четвърт (46) от всеки друг куотърбек в Лигата.

Легендата на НФЛ се очаква да превключи на телевизионна кариера, след като вече подписа десетгодишна сделка с мрежата Fox - на стойност 375 млн. долара, където ще работи като спортен коментатор, веднага след края на професионалната му кариера. В интервю за списание Variety през юли той сподели, че очаква с нетърпение да започне новото предизвикателство. "Имам много уникална перспектива за футбола и това как трябва да се играе, и това как изглеждат добрите и лошите отигравания. Усещам, че все още мога да повлияя значително на играта. Мога да остана в спорта, правейки това, което обичам да правя, говорейки за този невероятен спорт", каза тогава Брейди. /БГНЕС