Трудният път към сърцето на една принцеса

Свикнали сме да четем за обикновени момичета без синя кръв, които се превръщат в принцеси и кралици като в приказките. Свикнали сме да ги наричаме "съвременни Пепеляшки". Но един фитнес инструктор обръща обичайната нагласа за Пепеляшка и успява да завладее сърцето на истинска принцеса, при това престолонаследница и бъдеща кралица.

Съпругът на шведската престолонаследница Виктория трудно е спечелил сърцето й, тъй като семейството не е приело романа им, съобщава „Мари Клер“. Принц Даниел навърши 47 години в един от най-хубавите моменти в живота си. Здравословните проблеми, белязани от хронично бъбречно заболяване приключиха, след операция за бъбречна трансплантация, за която баща му бе донор. Животът му никак не е лесен, но той прави всичко възможно, за да се ожени за Виктория, най-голямата дъщеря на крал Карл Густав Шведски. История, за която мнозина не знаят и най-накрая приключва щастливо.. Оказва се, че Даниел Уестлинг е бил личен треньор на сестрата на принцеса Магдалена и въпреки че в началото на ухажването кралското семейство не го е приело, в крайна сметка са му дали шанс. Всичко започва през 2001 г., когато Виктория и Даниел се срещат в една от спортните зали, където той работи, докато не стане негов съюзник, що се отнася до обучението и даването на насоки на принцесата. През 2002 г. те решават да направят крачка напред, за да затвърдят любовта си, но родителите на Виктория не приемат връзката.

Седем години по-късно се случва онова, което изглежда невъзможно и крал Карл Густав му разрешава да се ожени за любимата му дъщеря. Одобрение, в което се намесва и шведското правителство. На 24 февруари 2009 г. Кралският двор съобщава, че Виктория и Даниел ще се венчаят в катедралата „Свети Никола“ в Стокхолм. От този момент нататък новият принц приема фамилията Бернадот на шведската кралска династия. И те вече десет години споделят живота си с уважението и възхищението, което изпитват един към друг. До такава степен, че щастливият брак има две деца, принцовете Естел и Оскар Времената се променят и кралските особи също. Испанският крал Фелипе VI също се ожени за Летисия Ортис, която е журналист и телевизионен говорител. За пореден път европейските кралски особи оставят традициите зад гърба си и имат възможността да се оженят за любовта на живота си, точно както са успели кралете на Испания или в този случай Виктория и Даниел от Швеция. Да живее любовта!/ БГНЕС