Уругвай повали Бразилия, Меси с два гола и рекорд за успех над Перу

Уругвай нанесе първа загуба на Бразилия в световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ, след като се наложи над петкратните първенци на планетата с 2:0 у дома.

Дарвин Нунес даде преднина на „урусите“ в края на първото полувреме. Нападателят на Ливърпул имаше пръст и във втория гол в мрежата на Едерсон, дело на Николас Де Ла Крус в 77-та минута. Разочарованието за Селесао бе пълна, след като голямата звезда и реализатор номер 1 в историята на националния отбор Неймар бе принудително заменен в края на първата част от Ричарлисон, като съмненията са за сериозна травма на коляното.

Уругвайците изравниха Бразилия в таблицата, като и двата тима са с по 7 точки.

Лидер е световният шампион Аржентина, който продължава да марширува уверено в квалификациите, след като записа четвърти пореден успех. Този път жертва на „албиселесте“ стана отборът на Перу, който бе надвит с 2:0 като гост. И двата гола за аржентинците отбеляза Лионел Меси, който постигна нов рекорд в забележителната си кариера. Фаворитът за „Златната топка“ стана най-резултатният южноамерикански футболист в световни квалификации, като вече има 31 попадения, с едно повече от бившия си съотборник в Барселона Луис Суарес.

За аржентинците предстоят два тежки мача – домакинство на Уругвай и гостуване на Бразилия през ноември, докато перуанците, които са предпоследни с едва една спечелена точка, играят с Боливия и Венецуела.

В останалите мачове, венецуелците постигнаха класическа победа над Чили с 3:0, Парагвай надви Боливия с минималното 1:0, а Еквадор и Колумбия направиха нулево равенство. /БГНЕС