В Индия се забавляват как Тръмп произнася имената на звезди в крикета и други индийци

Президентът на САЩ обърка имената на големите герои на индийския крикет по време на посещението му в страната, пише АФП.

Доналд Тръмп искаше да покаже, че е запознат със звездите на крикета, с които домакините му от Индия много се гордеят.

Той опита да каже името на легендарния Сачин Тендулкар, но напълно го обърка. Опитът му да произнесе имената на сегашния капитан на националния отбор Вират Коли беше доста по-успешен.

Тръмп произнесе речта си на стадион Сардар Пател в Ахмедабад и предизвика усмивки, но също така одобрителни ръкопляскания от публиката, за опита да произнесе индийските имена.

Стоящият до милиардера премиер на Индия Нарендра Моди видимо се подсмихваше на версията на името на Тендулкар, която чу от своя гост.

Международния крикет съвет, световната централа по този спорт, шеговито попита на официалния си акаунт в Туитър дали някой знае как се произнася името Сачин.

Самият Тръмп също видя смешната страна на нещата. Той се обърка още с името на град Ахмедабад и сам започна да се шегува с това как ще каже имената на известния индуски монах, проповедник, философ и музикант Свами Вивекананда, които местните произнасят по-скоро като Шами Бибеканондо./БГНЕС

Делхи / Индия