Явор Нотев: Несправедливо е да се получават около 1000 лв., ако не стъпваш в НС

Депутатите, които не ходят на работа дори в рамките на цял месец, все пак получават 1/3 от заплатата си. Получават се около 1000 лв., дори да не стъпваш в парламента, намираме това за несправедливо. Това коментира по БНТ заместник-председателят на НС Явор Нотев като цитира правилника за работа на парламента. "Когато се водят пътувания, срещи с избиратели, това се съвместява с дейността на народния представител. Никой не освобождава народния представител от задължението да присъства в пленарна зала", обясни той.

Според Явор Нотев не е лицеприятна гледка разликата между половината зала, в която депутатите са заели местата си, и другата, празна част. Формално работата върви, привидно без затруднения, допълни той.

Въпросът за кворума е решен, но няма опоненти и защитници на текстове, които са внесени от БСП, това не допринася за работата на парламента, но не е пълноценен без опозиция, каза Нотев. Той допълни, че това не е ходът на левицата, за да се справят с недостатъците на този парламент. /БГНЕС