Зеленски пред европейските лидери: Европа трябва да бъде силна

„Може да имаме свои собствени възгледи и понякога различни мнения по европейските въпроси, но все пак всички сме Европа“, заяви украинският президент Володимир Зеленски пред лидерите, събрани на срещата на Европейската икономическа общност в Гранада.

Позовавайки се директно на политическата несигурност в Съединените щати, украинският лидер призова европейските партньори на Киев да останат необвързани с Москва.

„Европа е по-независима от Русия от всякога. Европа наистина доказа правото си да бъде глобален център за защита на свободата и международното право. Каквото и да се случва в други части на света, каквито и политически торнада да засягат нашите партньори, Европа трябва да бъде силна“, каза той.

„Сега Европа следва нарастващата политическа буря в Америка. Европа има своя собствена сила и глобална роля по всички ключови въпроси, които имат значение“, добави укранският лидер.

Зеленски продължи с думите: „що се отнася до политическите бури… аз съм уверен в Америка. Те са силни хора със силни институции и силна демокрация."

„Трябва да гарантираме, че Украйна ще спечели“, отбеляза украинският президент. /БГНЕС